Bir Kazık Temel , çelik, beton, ahşap veya kompozit malzemeden yapılmış bir tür ince yapı elemanıdır. Bir kazık , bir deliği kazarak ve onu beton veya toprağa çakılan prefabrik beton elemanla dolduran yerinde dökülebilir. İnşaatta kullanılan farklı Kazık Temel türleri vardır.

Zemine yakın taşıma gücü iyi tabakaların bulunmaması durumunda, her yönden uygun bir taşıma tabakası elde etmek için yapının temelinin derinleştirilmesi gerekir.

Derin temellerin en yaygın biçimleri şunlardır:

  1. kazık temeller
  2. Cassions veya Aell temelleri
  3. batardolar

Yapısal yükleri, zeminin istenilen yükleri iletme kapasitesine sahip olduğu bir derinliğe aktarmak için kullanılan farklı kazıklı temel türleri vardır. Kazıklar, bir seviyede gelişen yüklerin daha düşük bir seviyeye iletilmesi bakımından kolonlara biraz benzer, ancak Kazıklar, burkulma ile ilgili herhangi bir endişe olmaması için gömülü oldukları zeminden yanal destek alırlar.

 Bu bakımdan sütunlardan farklıdırlar. Yığınlar nispeten uzundur. Kazıklar, dikey olarak veya bir meyilli ile sürülebilir veya yerleştirilebilir. Bir kazık temeli genellikle birlikte yapıyı destekleyen birkaç kazıktan oluşur.